25/09/24

Свечано отварање концертне сезоне Београдске филхармоније заједно са шефом-диригентом Габријелом Фелцом, посвећено је успомени на Ивана Тасовца, 27. септембра (Коларац, 19ч). Под називом “Амадеус, Амадеус!”, Филхармонија припрема јединствени петосатни маратон у знаку једног од највећих музичких генијалаца – Волфганга Амадеуса Моцарта, а као солисткиња се придружује прослављена пијанисткиња Јасминка Станчул.

Нови век Београдске филхармоније наставља се сезоном “До последњег такта” 2024/25 и започиње неким од најлепших Моцартових композиција које ће филхармоничари свирати “до последњег даха”. Старт маратонског подухвата биће уз звуке серенаде односно уз Гран партиту у Бе-дуру, а љубитеље симфонија обрадоваће оне чувене под називом Прашка и Јупитер. Јасминка Станчул, драга гошћа Београдске филхармоније, аустријска пијанисткиња пореклом из Србије, изводи узбудљиви Концерт за клавир у де-молу, а до поноћи ће се одбројавати уз звуке најпознатије Моцартове композиције Мале ноћне музике и Поноћне серенаде.

За само 35 година живота, Волфганг Амадеус Моцарт оставио је непроцењиво музичко благо које изазива непрекидњу радост слушања и свирања. Заједно са већ доказаним музичким “маратонцем”, Габријелом Фелцом, публика ће у његовој музици уживати од 19 часова, па готово до поноћи, уз три паузе између дела. 

Улазнице за свечано отварање филхармонијске сезоне су одавно распродате, а оне за стајање биће у продаји сат времена уочи концерта, односно од 18ч на благајни Коларца.