23/09/24

Беба Мијат од само 20 дана већ стигао до Београдске филхармоније

Београдска филхармонија је одржала први циклус концерата за бебе у новој сезони и угостила најмлађу публику (од 17. до 20. септембра, сала БГФ). За седму сезону омиљених концертића, оркестар је припремио програм „Моја прва симфонија“ и изводио лепршаву Бетовенову симфонију бр. 1, под диригентском палицом Вука Волков-Поповића.

На дружењима у трајању од 30 минута, бебе узраста до 2 године уживале су у симфонијском првенцу великог композитора, а Београдска филхармонија је доказала да и најмлађи слушаоци могу да уживају у симфонијама и у Бетовеновој музици. Током слушања симфоније било је плеса, скакања и играња на струњачи поред оркестра, а многи су показали интересовање за диригентски позив. 

Рекордер овог циклуса али и свих до сада, био је мали Мијат као најмлађа беба која је за само двадесет дана живота, већ била у Београдској филхармонији. У седмој сезони концертића за бебе било је и пуно познате публике, међу којима је Ђина која расте уз Београдску филхармонију и није пропустила ниједан концерт оркестра од својих првих дана, па је тако и Бетовенову симфонију слушала сваки дан ове недеље.

Нови циклус филхармонијских концертића за бебе биће од 11 – 14. фебруара, потом од 15 – 17. априла са завршним циклусом од 6 – 9. маја 2025. године. Улазнице ће бити у продаји недељу дана уочи почетка концертића на благајни Београдске филхармоније као и онлајн.