Languages

Кристијан Рајф

Недавно именован за шефа-диригента Симфонијског оркестра из Јевлеа, добитник награде Греми Кристијан Рајф стекао је репутацију уметника природне музикалности, иновативних репертоара и одличне технике.

 

Сезона 2023/24 је Рајфова прва сезона у којој наступа као шеф-диригент Симфонијског оркестра из Јевлеа, а на тој позицији ће остати до краја сезоне 2025/26. Он ће дириговати седам програма са овим оркестром, укључујући и отварање сезоне и турнеју по Шведској у марту 2024. године.

 

Од 2022. године, Рајф је музички директор летњег музичког фестивала Lakes Area у Минесоти, који траје месец дана и који је посвећен наручивању нових дела и извођењу бесплатних концерата, са програмима који се крећу од опере и камерне музике до симфонијских остварења.

 

Истакнути ангажмани Рајфове сезоне 2023/24 такође укључују гостовања са Симфонијским оркестрима Синсинатија, Сент Луиса, Сијетла, Милвокија, са оркестром Филхармонија, Симфонијским оркестром Шведског радија и Филхармонијским оркестром у Брну, као и летње фестивалске наступе на Музичком фестивалу Гранд Тетон и у Центру за извођачке уметности Интерлокен. Рајф ће дириговати Симфонијским оркестром Синсинатија у извођењу сопственог аранжмана дела Ел Нињо Џона Адамса, а наступиће и са Америчким модерним оперским ансамблом (American Modern Opera Company – AMOC) на турнеји која ће обићи Универзитете Стенфорд и Јејл, Канзас Сити у оквиру концертног серијала Хариман-Џуел, као и Катедралу Св. Јована Божанског у Њујорку.